Vecht & Venen

Groenruilbeurs 12 oktober 2019

Op 12 oktober mochten we weer gebruikmaken van de tuin van onze voorzitter Jaap in De Hoef voor de Groenruilbeurs.

Het weer was druilerig en het was wat fris, maar in de mooie winkelruimte van Jaap met een snorrende houtkachel en een heerlijke bak koffie kon een ieder zich af en toe weer even warmen.

Er was weer een leuk aanbod aan planten, zaden, heesters en enkele bomen.
Die laatsten waren uiteraard door Jaap ingebracht, een groot bomenkenner- en liefhebber. Er staan enkele bijzondere bomen in zijn tuin. Voor mij zijn het in ieder geval bijzondere bomen die ik niet kende. Nu is dat niet zo verwonderlijk, daar lag niet mijn interesse, bomen in mijn tuin, meer bij de plantjes en bloemetjes. Maar ik ben om, bij kwekerijen wordt de bomenafdeling niet meer overgeslagen. Wat een groenruilbeurs al niet vermag.

De mispels waren prachtig van kleur volgens Guusje en Rob. Maar ook de appelboom achter in de tuin werd deze ochtend weer goed bekeken, vooral wat er onder lag. De aangedragen zakken en dozen werden gevuld met de valappels, die door de bezoekers mee naar huis werden genomen, tezamen met de verkregen planten, misschien ook zaden van de grote collectie stokro- zen in allerlei mooie kleuren van Rob en een potje van zijn jam.

Het was zoals altijd weer een gezellige en leerzame bijeenkomst in De Hoef.

Herma