Vecht & Venen

EXCURSIE Wijchen

Op vrijdag 17 mei gaan we naar Kasteel Wijchen. Bij dit kasteel is de museumtuin 

De Tuun, De Tuun is uniek in Nederland. Van het voorjaar tot het najaar kunnen bezoekers in de tuin terecht om de Nederlandse landbouwgewassen van de late IJzertijd tot en met de middeleeuwen van dichtbij bekijken. Daarnaast is er een kruidentuin van planten uit dezelfde perioden gerangschikt naar gebruik. Keukenkruiden, geneeskrachtige planten, rituele planten en nuts- en verfplanten. 

In het kasteel is begin maart een tentoonstelling geopend, genaamd Gekruid. Pittige verhalen over planten. Het museum heeft ook een uitgebreide archeologische collectie 

Voor museum en tuin moet een kaartje gekocht worden en is gratis voor museumjaarkaart houders. De kaartjes kosten e. 13.00 p.p. Heeft u een Vriendenloterij VIP kaart dan betaalt u E. 10,40. 

Na het bezoek aan het Kasteel gaan we lunchen bij Alma van Esterik en haar collega Anja. ZELF BAMMETJES meenemen, Alma maakt soep. Zij hebben in het najaar nog een leuke presentatie voor ons gegeven in `t Web over kruiden. Zij zijn beiden herboristen en kweken zelf kruiden, maar ook moestuinplanten en eenjarige bloemen. Ze houden met Pinksteren open dagen, waar ze plantjes verkopen en heelkruidproducten, zoals lippenbalsem en hovenierszalf. 

We vertrekken vanaf de Markt in Breukelen om 09.00 uur en gaan carpoolen. 

De benzinekosten voor de totaal 192 km zijn E. 7,50 p.p. bij een bezetting van 4 personen per auto, te betalen aan de chauffeur. 

Graag aanmelden vòòr 1 mei op hermavanvliet(at)gmail.com of per telefoon 06 13619324. Wilt u dan ook vermelden of u wilt meerijden of chauffeur wilt zijn. 

Uw aanmelding is definitief na betaling van E. 13,00 aan onze penningmeester. 

Ik zal dan online de tickets bestellen. Mocht u een museumjaarkaart hebben of anderszins korting kunt krijgen vermeld u dat dan even bij uw opgave. 

Herma