Vecht & Venen

Groenruilbeurs Voorjaar 2024

Op zaterdag 20 april 2024 van 10.30 uur tot 12.00 uur mogen we gebruik maken van de tuin van ons bestuurslid Herma van Vliet voor onze jaarlijkse groenruilbeurs.  Het adres is Grachtje 14 te Nieuwersluis.  

Parkeren is lastig in Nieuwersluis, zeker in het weekend. Heeft u niet veel groen om te ruilen of wilt u gewoon eens komen kijken, dan is een fietstochtje langs de Vecht naar Nieuwersluis aan te raden. Heeft u wel veel materiaal om te ruilen, kom dan eerst naar het Grachtje om uit te laden en zoek daarna een plekje voor de auto. Aan de overkant van de Vecht bij de Kazerne/gevangenis is vaak nog wel plek. 

Alles wat met tuinieren te maken heeft, zoals zaden, bollen, knollen, stekken, planten, boeken, tijdschriften, potten, gereedschap, kan worden aangeboden, dan wel worden geruild. 

Niet geruilde boeken/tijdschriften, potten en gereedschap dienen na afloop door de aanbieders weer te worden teruggenomen. 

Wij hopen hier weer veel mensen te mogen ontmoeten die gezellig even langs komen met materiaal uit eigen tuin zoals planten, zaden en stekjes. Dit kan worden uitgestald zodat iedereen kan rondkijken of er iets van zijn of haar gading bij is. Gooi dus niets weg, want je kunt er ongetwijfeld weer een andere tuinliefhebber plezier mee doen! 

Verpak de planten en stekjes in potjes of plastic zakjes, zaden bv. in koffiefilterzakjes of kokertjes, want: niet verpakt materiaal wordt geweigerd. 

Voorzie alles van een etiket of briefje met in elk geval de naam van de plant of de zaden en eventueel andere bijzonderheden (standplaats, kleur, hoogte).  

Ook wanneer u niets in te brengen heeft bent u van harte welkom.  

De koffie en thee staan klaar. 

Graag tot ziens op onze jaarlijkse voorjaars groenruilbeurs! 

APPELTERN PLANTENFESTIJN

APPELTERN PLANTENFESTIJN Zaterdag 24 & zondag 25 juni 2023

We willen u nog even attenderen op dit bijzondere weekend in Appeltern. Te bezoeken op eigen gelegenheid, maar niets staat u in de weg om met een medelid af te spreken.

Nog nooit waren er in Appeltern zoveel planten te zien en te koop!

Het hele jaar door is er in De Tuinen van Appeltern volop aandacht voor het ontwerp en de inrichting van tuinen. De meer dan 200 verschillende voorbeeldtuinen spelen daarbij een grote rol. Maar omdat de plantenwereld van Appeltern in feite groter is dan de tuinenwereld hebben we initiatief genomen om het Appeltern Plantenfestijn te gaan organiseren. De planten van Appeltern en de planten van diverse gespecialiseerde en bevriende kwekers staan twee dagen lang extra in de schijnwerpers!

DE PLANTEN PROMENADE

Elke van de 200 tuinen in Appeltern heeft een ander beplantingsplan. Daarnaast is er de 10.000 vierkante meter grote Nationale Vaste Plantentuin. In elk hoekje van ons park zijn dus al ontelbare plantcombinaties en plantconcepten te zien. Maar tijdens het Appeltern Plantenfestijn komen er nog heel veel soorten bij. Onze centrale Lindenlaan wordt omgetoverd tot een feestelijke Planten Promenade. Tientallen kwekers zijn te gast om hun mooiste plantencollecties te laten zien en te koop aan te bieden.

NOVITEITEN BORDER

Al ruim 15 jaar werken we in Appeltern samen met tal van kwekers vanuit het hele land. Inspiratie en advies stonden daarbij altijd voorop. Meerdere plantconcepten zijn getest en doorontwikkeld. Ook bij dit eerste Appeltern Plantenfestijn willen we zoveel mogelijk soorten planten laten zien en laten ervaren; onze kwekers vertellen hun verhaal en laten iedereen delen in hun expertise. We leggen een tijdelijke Noviteiten Border aan waar alle nieuwe soorten gecombineerd gerangschikt zijn. De noviteiten zijn natuurlijk te koop bij stands van de kwekers.

GROEI EN BLOEI

Dit voorjaar wordt het Groei & Bloei paviljoen wat op De Floriade stond, herbouwt in Appeltern. Er wordt ook een echte Groei & Bloei tuin bij aangelegd. De 'eigen' plek op Appeltern wordt ook gebruikt om activiteiten te organiseren. Op de zaterdag van het Appeltern Plantenfestijn wordt de tuin feestelijk geopend. Groei & Bloei gaat het plantenfestijn de komende jaren ondersteunen. 

Praktische zaken

Entree afhankelijk van leeftijd van € 0 tot € 17,95 waarbij u met de korting bon uit de    Kortingskalender van Groei & Bloei een, jawel, korting krijgt. Parkeren €3. 

Adres: Walstraat 2a, 6629 AD Appeltern

Vriendelijke honden zijn aangelijnd welkom, toegang gratis!