Vecht & Venen

Najaarsgroenruilbeurs 2020.

Op zaterdag 10 oktober  van 10.30  uur tot 12.00 uur kunt u in de tuin van Jaap Gelderloos, Westzijde 50, De Hoef,  planten en ander groenmateriaal  inbrengen op de NAJAARSGROENRUILBEURS.             

Deze tijd van het jaar leent zich goed om te groot geworden planten te scheuren en de jonge plantdelen hebben nog even de tijd om aan te slaan. In het voorjaar kunnen ze meteen groeien en bloeien. Neem alles mee wat u over heeft en biedt ze aan op de Groei&Bloei groenruilbeurs! U kunt alles aanbieden en/ of ruilen wat met tuinieren te maken heeft, zoals zaden, zaailingen, bollen, knollen, stekken, planten, boeken, tijdschriften, potten, gereedschap. Hebt u niets in de aanbieding, maar misschien wel een nieuwe tuin of zijn er lege plekken in uw tuin? Geen probleem, iedereen is welkom, kom eens snuffelen aan de sfeer en misschien blijven er nog stekken, zaailingen of planten over en komt u een volgend jaar met uw eigen groenmateriaal.  Wanneer u niet te veel of te groot materiaal bij u hebt en het mooi weer is, dan is het een prachtige tocht om eens een keer op de fiets naar De Hoef te komen. Parkeren kan op het terrein achter nr. 50.

Het mooie van de groenruilbeurs is dat u ter plekke deskundologisch advies krijgt van de vorige eigenaar wat u kan behoeden voor misstappen en valkuilen. En dat met een kop koffie en stroopwafel in de hand. Ook de tuin van Jaap is soms de moeite waard om te bekijken.

Verpak de planten en stekjes in potjes of plastic zakjes, zaden bv. in koffiefilterzakjes of lege doosjes van fotorolletjes, want: niet verpakt materiaal wordt geweigerd. Voorzie alles van een etiket of briefje met in elk geval de naam van de plant of de zaden en eventueel andere bijzonderheden (standplaats, kleur, hoogte).

Deze tijd van het jaar leent zich goed om te groot geworden planten te scheuren en de jonge plantdelen hebben nog even de tijd om aan te slaan. In het voorjaar kunnen ze meteen groeien en bloeien. Neem alles mee wat u over heeft en biedt ze aan op de Groei&Bloei groenruilbeurs! U kunt alles aanbieden en/ of ruilen wat met tuinieren te maken heeft, zoals zaden, zaailingen, bollen, knollen, stekken, planten, boeken, tijdschriften, potten, gereedschap. Hebt u niets in de aanbieding, maar misschien wel een nieuwe tuin of zijn er lege plekken in uw tuin? Geen probleem, iedereen is welkom, kom eens snuffelen aan de sfeer en misschien blijven er nog stekken, zaailingen of planten over en komt u een volgend jaar met uw eigen groenmateriaal.  Wanneer u niet te veel of te groot materiaal bij u hebt en het mooi weer is, dan is het een prachtige tocht om eens een keer op de fiets naar De Hoef te komen. Parkeren kan op het terrein achter nr. 50.

Het mooie van de groenruilbeurs is dat u ter plekke deskundologisch advies krijgt van de vorige eigenaar wat u kan behoeden voor misstappen en valkuilen. En dat met een kop koffie en stroopwafel in de hand. Ook de tuin van Jaap is soms de moeite waard om te bekijken.

Verpak de planten en stekjes in potjes of plastic zakjes, zaden bv. in koffiefilterzakjes of lege doosjes van fotorolletjes, want: niet verpakt materiaal wordt geweigerd. Voorzie alles van een etiket of briefje met in elk geval de naam van de plant of de zaden en eventueel andere bijzonderheden (standplaats, kleur, hoogte).

De koffie en thee staan klaar.

Graag tot ziens op onze najaarsGroei&Bloeigroenruilbeurs!