Vecht & Venen

Dialezing Wim Paul van der Ploeg thema:
De Magie van Tuinieren

Op woensdag 12 februari 2020 om 20.00 uur door de heer Wim Paul van der Ploeg “meer genieten van je tuin, meer genieten van je leven. De lezing is een uitnodiging om door een andere bril naar tuinen en tuinieren te kijken. Een bril die niet alleen aandacht geeft aan verschillende tui- nen in binnen- en buitenland en prachtige bloe- men en planten. Het laat je ook stilstaan bij vormgeving, sfeer , creativiteit, energetisch tuinie- ren en een filosofische benadering. De tuin en het tuinieren als spiegel voor je leven.

Ook de praktische kant van tuinieren wordt be- licht. Wat je hoort en ziet tijdens de lezing zal je vast ideeen brengen die je in je eigen tuin kunt toepassen. Dat is het mooie van tui- nieren, er is meer mogelijk dan je op voorhand zou denken.

Dynamiek is een constante factor van verandering in de tuin. Daardoor is er altijd dat je kan doen, zodat je nog meer van je eigen tuin kan genieten. Genieten van tuinieren in het hier en nu. Genieten is het doel. Tuinieren is het middel. De lezing inspireert om je tuin mooier te maken en om je leven rijker te maken.

-Wat wil je van je tuin maken?
-En wat wil je van je leven maken?
-In beide gevallen moet je daar moeite voor doen!
-En de moeite die je doet, die wordt in beide gevallen beloond!
-Een verandering van een tuin die ik zelf heb uit- gevoerd, neemt je mee in het proces van de beginsituatie naar het eindresultaat.

Met niet alleen een verandering van het beeld, maar ook van de beleving.

Tijdens de lezing nodig ik de aanwezigen uit voor een actieve deelname: Af en toe zal ik vragen stellen aan het publiek.

Overige onderwerpen tijdens de lezing:
-Voorbeelden uit de praktijk
-Kijken, waarnemen en zien
-Tuinieren als liefhebberij -Verbeeldingskracht gebruiken
-Hoe om te gaan met obstakels in je tuin -Transformatie van je tuin (en je leven)
-De magie van het tuinieren
-Wat ga je zelf in je tuin doen?
-Gelegenheid tot vragen stellen.
-Ruimte om in te spelen op wat er tijdens de le- zing leeft.” (Tekst: W.P. van der Ploeg)

Van der Ploeg is een gepassioneerd hovenier en tuincoach, gespecialiseerd in energetisch tuinie- ren. Hij heeft ook een boek met dezelfde naam: De Magie van Tuinieren hierover geschreven. Er is uiteraard ook een website www.tuinmagie.com mocht u meer over dit energetische tuinieren wil- len weten.

We hopen velen van u te mogen ontmoeten op deze bijzondere en inspirerende lezing, volgens de “recensies” van enkele andere afdelingen waar deze lezing eerder werd gehouden.

De lezingen zijn in `t WEB in Loenen aan de Vecht, Spinnerie 15, aanvang 20.00 uur, inloop vanaf 19.45 uur, kosten voor leden € 2,00 (pasje tonen a.u.b.) niet-leden € 5,00, incl. koffie/thee.