Vecht & Venen

Najaarsgroenruilbeurs

Op zaterdag 12 oktober van 10.30 tot 12.00 uur kunt u in de tuin van onze voorzitter Jaap Gelderloos, Westzijde 50, De Hoef, planten en ander groenmateriaal inbrengen op de Najaarsgroenruilbeurs.

Deze tijd van het jaar leent zich goed om te groot geworden planten te scheuren en de jonge plantdelen hebben nog even de tijd om aan te slaan. In het voorjaar kunnen ze meteen groeien en bloeien. Verzamelt u deze planten en breng ze in p de Groei & Bloei groenruilbeurs! U kunt alles aanbieden en/of ruilen wat met tuinieren te maken heeft, zoals zaden, zaailingen, bollen, knollen, stekken, planten, boeken, tijdschriften, potten, gereedschap. Niet geruilde boeken, tijdschriften, potten en gereedschap dienen door de aanbieders weer te worden meegenomen. Hebt u niets in de aanbieding, maar misschien wel een nieuwe tuin of zijn er lege plekken in uw tuin? Geen probleem, iedereen is welkom, kom eens snuffelen aan de sfeer en misschien blijven er nog stekken, zaailingen of planten over en komt u een volgend jaar met uw eigen groenmateriaal. Wannneer u niet te veel of te groot materiaal bij u hebt en het mooi weer is, dan is het een prachtige tocht om eens een keer op de fiets naar De Hoef te komen. Nu is dit voor de Vechtstrekers onder ons wellicht te veel van het goede. Parkeren kan op het terrein achter nr. 50.

Wij hopen hier weer veel mensen te mogen ontmoeten die gezellig even langs komen met materiaal uit eigen tuin zoals planten, zaden en stekjes. Dit kan worden uitgestald zodat iedereen kan rondkijken of er iets van zijn gading bij is. Ook de tuin van Jaap is de moeite waard om te bekijken. En u mag hier ook nog eens de valappels en walnoten rapen.

Verpak de planten en stekjes in potjes of plastic zakjes, zaden bijvoorbeeld in koffiefilterzakjes of lege doosjes van fotorolletjes, want: niet verpakt materiaal wordt geweigerd. Voorzie alles van een etiket of briefje met in elk geval de naam van de plant of de zaden en eventueel andere bijzonderheden (standplaats, kleur, hoogte).

De koffie en thee staan klaar. Graag tot ziens op one najaarsgroenruilbeurs!