Vecht & Venen

Verslag excursie Keukenhof op 6 mei

Eindelijk dan naar de Keukenhof na 2 jaar uitstel door corona en de datum stond al tijden vast op 29 april. Maar helaas ook hier was uitstel nodig, niet door Covid, maar door een val die de heer Van de Oever, de eigenaar van Van Tubergen bollen maakte en daarbij zijn voet brak. Hij zou ons een rondleiding geven en ook zou hij de kaartjes voor onze groep regelen.

Dan maar snel zelf kaartjes bestellen voor onze groep, maar helaas alles uitverkocht voor 29 april.

Wat nu. Uitstellen tot volgend jaar? Nee, toch maar gaan een week later op 6 mei, dan maar zonder rondleiding. Niet iedereen schikte de nieuwe datum, slechts 5 aanmeldingen nu.

De kaartjes waren besteld, dus we konden op pad.

Helaas kon Gerrit niet mee, hij was een paar dagen daarvoor in het ziekenhuis opgenomen met een bacteriele infectie. Het gaat nu redelijk met hem, maar is nog broos. Herstel gaat niet meer zo snel op deze leeftijd. Gerrit wordt 90 jaar deze maand. Het oudste lid van onze vereniging?

Ons kleine groepje heeft zich prima vermaakt op de Keukenhof. We verwachten eigenlijk minder bloei en kleur zo laat in de tijd, maar niets was minder waar. Zie foto. 

Erg veel tulpen, dat wel. Maar met mooie kleurenmixen en gecombineerd met ook nog laatbloeiende bollen, zoals de frittilaria persica, ook wel Perzische lelie genoemd, was het een prachtig geheel. Het park zelf is ook al mooi met de oude bomen en vijverpartijen.

Het weer werkte ook mee, heerlijke dag.

Herma