Activiteiten & Actueel

Kleine excursie Bollenroute Midden-Nederland

In het weekend van 28 en 29 april zijn vijf prachtige tuinen van 10.00-17.00 uur opengesteld voor het publiek. Afgelopen najaar hebben de eigenaren van deze tuinen enorm veel bollen gepoot. De borders (veelal op kleur) bevatten vele duizenden tulpen, narcissen en hyacinten. De bloei van deze bollen moeten in combinatie met het nieuwe frisse groen van de lente en de vaste planten een mooie plaatje opleveren. Hier willen we van meegenieten en we gaan carpoolend op zaterdag 28 april drie van de opengestelde tuinen bekijken.

Tuin 1: de landschapstuin van Marieke Nolsen aan de Treekerweg 11 in Leusden. Bij het eigen ontwerp hebben zij gekozen voor een strakke indeling, beukenhagen en buxussen bepalen de structuur en delen de tuin in 4 verschillende tuinkamers. De tuin van ongeveer 1350 m2 is qua sfeer en kleur aangepast aan de karakteristieke woning die behoort bij het Landgoed Den Treek-Henschoten. Er is ook een decoratieve pluktuin gerealiseerd met prachtige houten constructies. Marieke Nolsen geeft cursussen bloemschikken voor de afdeling Amersfoort.

Tuin 2: landschapstuin St. Hubertushof aan de Buurtweg 4 in Leusden. Deze tuin ligt aan de rand van het bosrijke Landgoed Den Treek-Henschoten en sinds 1997 ontwikkelen de eigenaren de 5000 m2 grote tuin op organische wijze. Het eigen ontwerp is gebaseerd op reeds bestaande structuurelementen zoals een decennia oude rhododendron- wal in combinatie met beukenhagen als erfafscheiding, een oude solitaire eik passend bij het huis en een natuurlijke sloot, kronkelend door de bloementuin. Meerdere borders en tuinkamers, weelderig gevuld met voornamelijk vaste planten en siergrassen complementeren het geheel.

Tuin 3: hiervoor gaan we naar Amersfoort naar stadstuin “Het Bergje”, Maria Montessorilaan 2. Vanuit het moderne huis kijkt men uit over een vijver en de glooiend oplopende zonnige tuin. Paden van gravier d`or voeren langs de borders met heel veel bijzondere planten. Je loopt door een laantje met rozen en clematissen naar een prieel. Er staan door de hele tuin beelden opgesteld.

Vertrek: zaterdag 28 april om 10.00 uur vanaf De Markt in Breukelen

Kosten: 9 euro entree tuinen + 3 euro voor de chauffeur

Koffie en thee is verkrijgbaar in de tuinen voor 1,50 euro. We adviseren zelf uw lunch mee te nemen, daar niet bekend is of er eetgelegenheden in de buurt zijn. 

Aanmelden: Wilt u graag mee, meldt u zich dan vòòr 15 april aan bij Herma van Vliet: telefonisch 0294-233632 of per mail hermavanvliet(at)gmail.com. Wilt u dan ook aangeven of u - indien nodig - chauffeur wilt zijn of graag meerijdt?

 

meer

Naar boven

21
May
Alles is weer fris en groen
21
May
Blij van vrolijke akeleien