Activiteiten & Actueel

Excursie De Hessenhof

Op donderdag 20 september is er een excursie naar kwekerij “De Hessenhof” in Ede.

In de dertig jaar dat de kwekerij nu bestaat is deze uitgegroeid tot een plek waar men van heinde en ver naar toe gaat. Ook vanuit het buitenland weten de liefhebbers hun weg naar de Hessenhof te vinden! Het reusachtige sortiment planten heeft een enorme aantrekkingskracht op plantenliefhebbers. Vanuit de ruim zesduizend soorten die op de moederbedden uitgeplant staan, wordt voortdurend vermeerderd en u vindt er altijd meer dan tweeduizend soorten op de verkoopbedden.

De opkweek is op de Hessenhof ook een bijzonder verhaal. Wij kopen niets in een vermeerderen en kweken honderd procent van ons sortiment zelf op. Dat is uniek te noemen. Befaamd is ook de eigen gemaakt potgrond op basis van bladaarde. De kroon op dit werk was wel de toekenning van het officiële SKAL keurmerk in 2010, waarmee we één van de zeer weinige erkende biologische kwekerijen zijn van sierplanten. We zijn best trots op ons mooie plekje op de Veluwe, het is bijna een klein paradijsje geworden. Bezoekers zijn altijd opgetogen over de sfeervolle intieme plek waar je urenlang op ontdekkingstocht kunt gaan. Verscholen achter hoge beukenhagen ligt een lustoord voor de tuinliefhebber.

Waarom naar De Hessenhof? Lees bovenstaande tekst van de website van de Hessenhof maar … ik kan het niet beter omschrijven. Het is telkens weer een feest om daar rond te lopen. De “goedgekeurde” planten op de moerbedden worden in september klaargemaakt voor de verkoop. De “snoepwinkel” is geopend. Velen van u kennen de heer Kramer van De Hessenhof. De lezingen, waarvoor wij hem regelmatig uitnodigen zijn altijd een succes. De mooie planten die hij altijd meeneemt naar de lezingen zullen daar zeker aan bijdragen. Bij De Hessenhof worden ook veel   vaste planten gekweekt die in de herfst bloeien en dat willen we toch allemaal graag, nog een mooie tuin in het najaar.

We gaan carpoolen en vertrekken vanaf De Markt in Breukelen om 10.00 uur.

Kosten: € 5 zijnde een bijdrage in de benzinekosten van uw chauffeur. Koffie/thee voor eigen rekening. Lunch kunt u zelf meenemen, maar er is ook wel soep of een broodje te koop in de gezellig ingerichte horecaruimte op De Hessenhof.

Graag aanmelden uiterlijk op 1 augustus 2018 bij Herma van Vliet, tel. 0294-233632 of per E-mail: hermavanvliet(at)gmail.com. Wilt u dan s.v.p. aangeven of u graag wilt meerijden of ook chauffeur wilt zijn.

meer

Naar boven

19
Sep
herinrichting tuin achter
14
Sep
Hill Station Cameron - Blik op de Tuin no. 867