Activiteiten & Actueel

Dagexcursie De Wiersse en Private garden van Ans & Piet Oudolf

Op donderdag 30 augustus wordt er een dagexcursie georganiseerd naar twee mooie en bijzondere tuinen in de Achterhoek. We gaan carpoolen en vertrekken stipt om 8.30 uur vanaf de Markt in Breukelen (verzamelen 8.15 uur).

 

Tuin 1: De tuinen van landgoed De Wiersse

Buitenplaats De Wiersse (Wiersserallee 9, 7251 LH te Vorden) is een historisch landgoed van 300 hectare waarvan 16 hectare tuinen omringd door 32 hectare landschapspark. Het landgoed is sedert 1678 in het bezit en beheer van aanverwante families, wat voor de continuïteit heeft gezorgd.
De ‘wilde tuin’ met zijn beek en vijvers, hooiland en bos, heemplanten en varens, een slingerende beukenloofgang van 100 meter, bruggen, fonteinen en beelden biedt om iedere hoek een nieuwe verrassing. Rondom het fraaie landhuis laten de rozentuin, de moestuin en de verdiepte ‘lage tuin’ met zijn borders en pergola een steeds wisselend kleurenpalet zien. Dankzij de gevarieerde vormgeving is het in alle jaargetijden de moeite waard om De Wiersse te bezoeken, want in elk seizoen is de tuin verrassend anders.

De Wiersse biedt rondleidingen met een gids aan. De rondleiding vindt plaats op een vast tijdstip. We vertrekken om stipt 10.30 uur vanaf het ijzeren hek aan de Wiersserallee.

De kosten van de rondleiding bedragen € 7,50 per persoon. U dient dit contant te voldoen aan de gids.

 

Tussenstop: Restaurant De Gouden Karper

Na ons bezoek aan De Wiersse maken we een korte tussenstop bij restaurant De Gouden Karper (Dorpsstraat 9, 6999 AA te Hummelo), vlakbij de volgende tuin. Hier kan op eigen gelegenheid iets worden gedronken en/of gegeten.

 

Tuin 2: Private garden van Anja & Piet Oudolf

Vervolgens brengen we een bezoek aan de landschapstuin van Anja & Piet Oudolf in Hummelo (Broekstraat 17, 6999 DE  te Hummelo). Piet Oudolf is een bekende Nederlandse tuinarchitect en zijn bekendheid reikt over de landsgrenzen. Hij heeft veel projecten op zijn naam staan, niet alleen in Nederland, maar bijvoorbeeld ook in Zweden, Groot Brittannië en de Verenigde Staten. Hij geldt als één van de hoofdpersonen van de Dutch Wave stroming, waar natuurlijke beplanting en spelen met de seizoenen de belangrijkste onderdelen zijn. Zijn privétuin is dit jaar voor het laatst te bezoeken. Niet alleen de voortuin is een bezoek waard, ook in de experimentele tuin op de voormalige kwekerij kun je volop ideeën opdoen. In deze tuin staan een groot aantal forse vaste planten als eilanden te midden van een zaadmengsel van wilde weidegrassen. Prachtige vaste planten staan in bloei, waar ook talloze vlinders van profiteren. Vanaf begin september beleven de siergrassen hun hoogtepunt en geven de tuin een mystieke uitstraling!

De kosten van het bezoek aan de tuin bedragen € 3,50 per persoon. U dient dit contant te voldoen aan de familie Oudolf.

Hierna vertrekken we weer naar de Markt in Breukelen.

Resumé:

Vertrek: 8.30 uur vanaf de Markt in Breukelen.

Kosten: 11 euro entree tuinen + 7 euro te voldoen aan de chauffeur (o.b.v. 4 personen per auto).

Wilt u graag mee, meldt u zich dan uiterlijk 20 augustus aan per mail: nmjvanrosmalen(at)outlook.com of telefonisch 06 52 69 25 25 (graag inspreken bij voicemail). Wilt u ook aangeven of u (indien nodig) chauffeur wilt zijn of graag meerijdt?

meer
19
Sep
herinrichting tuin achter
14
Sep
Hill Station Cameron - Blik op de Tuin no. 867