Ieder mens heeft wel eens van die momenten van verwondering. Vaak om kleine alledaagse dingen. Ook wij van de Vechtstreek hebben dat en geven het hier een plek.

Buitengevoel. Een uitdrukking die wel vaker van de tongriem valt maar als woord door de meeste spelling controle programma's niet geaccepteerd wordt. Lastig want buiten gevoel zijn de mensen die spreken over buitengevoel juist niet. Is dat gevoel van buiten zijn onbenoembaar? Hoe noem je het dan dat, vooral in de tuin, buiten bezig zijn of luieren, met een snoeischaar of een glas wijn in de hand. Of is dat buiten zo groots dat wij niet moeten proberen het in een woord te vangen.

Ach al die mijmeringen over een woord.

Het houd je van de straat maar ook uit de tuin dus, als het weer het toelaat, nu eerst toch maar weer naar buiten.

Nog zo'n aardig woord. Schorseneer.

De plant op deze foto is een Schorseneer. Of is het nu schors en eer. Met ietwat fantasie praat je dan over een boom.

Waar een klein plantje groots in kan zijn

herinrichting tuin achter
Hill Station Cameron - Blik op de Tuin no. 867