Vecht en Venen: Open Tuinen Avond Watertuin Wilnis

Meer info:

Open Tuinen Avond  Watertuin Wilnis

Donderdagavond 16 juli 19.00 - 20.30 uur

Ook dit jaar is er weer een “open tuinen avond”, ditmaal in de Watertuin in Wilnis. Deze plek doet zijn naam eer aan, want het draait hier om twee zaken: water en tuin. In deze ‘community’ liggen een 70-tal watervilla’s (1974), oftewel prachtig gelegen woonarken op een unieke locatie. Alhoewel de woningen permanent bewoond worden geeft het geheel een bijzonder vakantiegevoel.

Na aanmelding en bevestiging (zie praktische informatie), bent u welkom bij de volgende drie tuinen op donderdag 16 juli 2020 tussen 19:00 en 20:30 uur:

Tuin 1 - Watertuin 7:

Als hobbyimker ben ik tevens geïnteresseerd in andere bijensoorten en zweefvliegen. Om een insectenparadijs van je tuin te maken zijn vooral inheemse planten van belang. Planten die zichzelf vaak uitzaaien, soms moeizaam, soms iets teveel van het goede. Een geslaagd tuinjaar is het als ik in mijn tuin een nieuwe bijensoort of zweefvlieg mag begroeten. Groeten, Anja.

Tuin 2 - Watertuin 13:

Wij wonen sinds 17 jaar in deze ark. De tuin was aangelegd met vaste planten. Die hebben we grotendeels laten staan en ze vormen een rustige basis voor de tuin. Mijn hart gaat echter vooral uit naar eenjarige zomerbloemen. Die zaai ik elk jaar zelf en vul de voortuin aan met de eenjarigen en dahlia’s.

Ik vind het elk jaar weer mooi om te zien hoe zaadjes opgroeien tot prachtige bloemen en vind het ook steeds weer spannend of het gaat lukken! Groeten, T ruus.

Tuin 3 - Watertuin 61:

Toen wij hier twee jaar geleden kwamen wonen was de tuin al af. De tuin is onder architectuur aangelegd en heeft bovenal een moderne uitstraling met hier en daar wat Japanse invloeden. Een tuin waar rust heerst en die past bij de strakke lijnen van de watervilla, met als steekwoorden: rustig, eenvoud, rechte lijnen, bamboe, borders, varens, Japanse esdoorn en grijs split. De houten vlonders die je in de tuin aantreft lopen door tot aan de waterkant. Net als bij de andere tuinen kan je hier zo het water in, dus neem je badkleding maar mee! Groeten, Kamiel.

We kijken uit naar uw komst!

Praktisch

Op basis van de richtlijnen van het RIVM met betrekking tot COVID-19 (corona virus) zijn de volgende regels opgesteld:

Heeft u een of meerdere van de volgende klachten, blijf dan thuis en kom niet: Verkoudheidsklachten zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn; hoesten; benauwdheid; verhoging of koorts; plotseling verlies van reuk en/of smaak (zonder neusverstopping).

Algemeen:

• Er is maximaal ruimte voor 30 deelnemers.
  • Aanmelden kan tot en met zondag 12 juli.

Aanmelden:

Wilt u naar de tuinen avond komen? Meld u zich dan vooraf aan bij Natalie van Rosmalen bij voorkeur via het mailadres: nmjvanrosmalen(at)outlook.com of 06 -52 69 25 25.

• Geef aan met hoeveel personen u wilt komen;
  • Laat weten of u op de fiets komt of met de auto;
  • Geef uw mailadres en/of telefoonnummer door waarop u te bereiken bent voor nadere informatie en instructies.

Op basis van uw aanmelding ontvangt u (per mail of telefonisch) in de week van de tuinenavond nadere informatie over hoe laat u verwacht wordt, de route en eventueel parkeren.

Op basis van het aantal aanmeldingen wordt bekeken of het nodig is om ‘tijdslot’ te bepalen waarop u de tuinen kunt bezoeken. Op deze manier zorgen wij ervoor dat u veilig en op uw gemak de tuinen kunt bewonderen. Bij de ingang van elke tuin is desinfecterende handgel aanwezig om uw handen te ontsmetten.

Bij het bezoek aan de tuinen:

• Houd 1,5 meter afstand (2 armlengtes) van anderen;
  • schud geen handen;
  • desinfecteer uw handen voor binnenkomst;
  • gebruik papieren zakdoekjes om evt. uw neus te snuiten.

In de laatste tuin (tuin 3; Watertuin 61) is het mogelijk een drankje en hapje te nuttigen voor wie daar zin in heeft.

Op de Watertuin is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar voor bezoekers. Wij adviseren u om, als het weer het toelaat, op de fiets te komen.
Indien u uit de Vechtstreek komt, kunt u ‘binnendoor‘ naar de Watertuin in Wilnis komen.