Vecht & Venen

Vecht en Venen: excursie Park de Hoge Veluwe

Afdeling:

Vecht & Venen

Datum:

05-11-2021


Kosten:

€ Zie info

Kosten lid:

€ Zie info

Locatie:


Daar we toch graag nog even op pad willen, hebben we besloten om op vrijdag 5 november het Park de Hoge Veluwe te gaan bezoeken.

Meer info:

KLEINE EXCURSIE VELUWE

De excursie die voor eind oktober gepland stond naar Museum Voorlinde en de Japanse tuin op landgoed Clingendael gaat definitief niet door. De entree voor het Museum bedraagt momenteel E. 24,50 en daar komen dan de reis- en parkeer kosten nog bij. Dat vinden wij wel erg aan de prijs en wellicht wordt er nog gewerkt met tijdsloten i.v.m. Corona, testen en QR-codes om binnen te mogen etc.

Daar we toch graag nog even op pad willen, hebben we besloten om op vrijdag 5 november het Park de Hoge Veluwe te gaan bezoeken. De Veluwe in hersttooi, hopelijk. Marianne Leicher, oud bestuurslid van onze vereniging en sinds enkele jaren woonachtig in Otterlo, met een mooie ingang tot het Park bij haar om de hoek, wil ons gidsen door voor te rijden met de auto. Ook een buurvrouw van Marianne gaat mee, zij is jarenlang gids daar geweest. Ook zullen zij stukken met ons mee wandelen, zodat wij de mooiste paden en laantjes niet kunnen missen,

De entree is 11 euro p.p. en voor wie de auto mee het park wil nemen komt er nog ca. 7 euro bij. Dat gaan wij doen, we willen zoveel mogelijk zien. Wil iemand naar het museum Kroller-Muller dan is een museumjaarkaart handig. Het museonder is ook een een aardig museum daartegenover over het ontstaan van de Veluwe, de grondsoorten, beplanting en fauna. 

Wel prettig als het goed weer is! Bij storm en zware buien gaat het niet door.

We gaan weer carpoolen vanaf de Markt in Breukelen om 09.15 uur, 

Daar dit een spontane actie is, nu Voorlinde etc. niet doorgaat, hebben we alle gegevens wat betreft het programma en de kosten nog niet paraat. 

Deze aankondiging ben ik nu in vliegende haast aan het schrijven, aangezien de Vechtroos uiterlijk morgen naar de drukker moet, wil die eind deze maand of begin oktober bij u op de mat liggen.

Nadat we deze excursie verder hebben voorbereid, ontvangen de leden per e-mail hierover van ons bericht. De leden zonder computer zullen we telefonisch op de hoogte brengen.

Herma