Cursus Fruitbomen snoeien

Heeft u last van snoeiangst? Volg dan de cursus Fruitbomen snoeien. Ook dit jaar organiseren wij weer een cursus Fruitbomen Snoeien en wel op zaterdag 8 februari 2020 bij Hoveniersbedrijf Degenkamp, Zandpad 74 te Breukelen.
Deze cursus wordt gehouden onder de deskundige leiding van Gerard Dalhuizen en is toegankelijk voor leden en niet-leden.

Tegenwoordig planten steeds meer mensen fruitbomen of struiken in de tuin. Voor een goede opbrengst van deze bomen of struiken is een juiste snoei belangrijk. Het eerste jaar hoef je alleen maar te oogsten. De boom reageert hierop met extra groei, zgn. “wildgroei’’. Hoe sterker deze wildgroei is, hoe meer de struik of boom zich verbost. Een dichte bos takken zonder vorm en vrucht. Snoei wordt toegepast om een goede struik- of boomvorm te verkrijgen en te behouden.

Het zorgt er tevens voor dat de vruchtzetting wordt gestimuleerd. Natuurlijk kun je een boek aanschaffen over snoeien.
De praktijk wijst echter uit dat het zien snoeien veel beter werkt. Bovendien mag men zelf onder deskundig toezicht mee snoeien. Vooral dit laatste is zeer aan te bevelen en werkt snoeiangstverminderend. Neem dus vooral een snoeischaar mee.

Traditiegetrouw wordt de ochtend begonnen met stukje theorie onder het genot van een kopje koffie of thee.

Het is aan te raden warme kleren aan te doen. Vooral goede schoenen of laarzen met dikke sokken en handschoenen.
Ook als de zon schijnt kan het best koud zijn in deze tijd van het jaar, vooral als je een tijdje stil staat.

Maar hoe zorg je voor een goede volgende opbrengst en hoe hou je de boom/struik binnen de perken?
De snoei van vruchtbomen en vruchtdragende struiken is een belangrijk onderdeel van de fruitteelt in uw eigen tuin.
Het wegnemen van zomaar wat takken is af te raden. Nog erger is bijv. het kortwieken van de bomen en struiken.

Aanmelden en info:tel. 06 51205455 of op jog@stroomzicht.nl, graag voor 18 januari
Datum: zaterdag 8 februari, aanvang 10.00 uur tot ca. 12.30 uur Kosten: leden € 7,50 (pasje tonen s.v.p.), niet-leden € 12,50
Meenemen: Snoeischaar, handschoenen en laarzen