Kleine excursie naar Amelisweerd

Op vrijdag 4 september gaan we naar het Landgoed Amelisweerd in Bunnik.

Hier zijn velen van u denk ik eerder geweest, maar nu met het Coronavirus willen we niet te ver van huis gaan. Men kan hier zelf naar toe rijden, mocht het nog niet mogelijk zijn om te carpoolen in verband met de anderhalve meter regel. En dit blijft een mooie plek in een prachtige omgeving, waar genoeg te zien en beleven valt.

Op de boerderijen in het gebied heerst altijd volop bedrijvigheid. In de oude moestuinen van de landgoederen verbouwt tuinderij De Aardvlo op biologisch-dynamische wijze vele soorten groenten, fruit, bloemen en kruiden. Ook oude gewassen. Door de veelheid aan kleuren en vormen zijn beide tuinen een lust voor het oog. In de Tuinderijwinkel worden de vers geoogste producten verkocht. Iedere vrijdag van 10.00 – 18.00 uur staan ze op de biologische boeren- markt in Utrecht. Er is ook een pluktuin. In de Veldkeuken, gevestigd in het koetshuis van landhuis Nieuw Amelisweerd wordt gekookt en gebakken met allerlei heerlijks van het land- goed. Alles puur biologisch. Hier kan worden geproefd van al dat lekkers aan de grote hou- ten leestafel. Ook kun je er lunchen en produc- ten kopen en je kunt taarten en quiches bestellen.

En in de voormalige appelschuur van Nieuw Amelisweerd maakt Maria de Groot van Bloem- kracht 8 eigentijds bloemwerk met biologisch geteelde bloemen en natuurlijke materialen van het seizoen. Veel ervan komt direct van de Aardvlo of van telers uit de streek. Er is een gevarieerd aanbod van geurige bloemen en bloeiende krui- den.

Ook hier is de horeca per 1 juni weer open gegaan, vermoedelijk met restricties; de bedrijvigheid wat betreft de moestuinen zal wellicht doorgegaan zijn. Volgens door ons ingewonnen informatie kunnen ze weer veel bezoekers ontvangen. Misschien is niet alles elke dag geopend, maar een wandelingetje met elkaar langs het water of door het bos is ook fijn. September, we moeten afwachten hoe de situ- atie rondom corona er dan uitziet, maar wij pro- beren elkaar dit seizoen toch nog een keer te kunnen ontmoeten op een buitenactiviteit. Consumpties zijn voor eigen rekening.

Praktisch

Zelf wil en durf ik wel een persoon mee te laten rijden, een volle auto nog niet... wilt u dit ook wel of zelfs meerdere leden mee laten rijden? Graag hoor ik dat bij aanmelden van u uiterlijk op 10 augustus op: hermavanvliet(at)gmail.com of per tel.op 06-13619324. Willen de leden die op eigen gelegenheid gaan zich ook even aanmelden. Het is fijn om te we- ten op hoeveel deelnemers we kunnen rekenen.
We vertrekken vanaf de Markt in Breukelen om 10.00 uur. De kosten van eventueel meerijden worden later berekend.

Voor nu wachten we de aanmeldingen af. Herma van vliet